Psychologische begeleiding

Psychologie

Psychologische hulp kunnen we allemaal wel eens gebruiken. Of je nu om iemand rouwt, stress hebt op het werk, of omdat alles je gewoon even teveel wordt, kan hulp van een deskundige nodig zijn om de zaken opnieuw helder te krijgen.

Kinderpsychologie

Onze kinderen worden blootgesteld aan heel wat omgevingsfactoren. ‘Sociale media’ spelen hier een belangrijke rol in. Onze kinderen weerbaarder maken is erg belangrijk in onze maatschappij. Ze worden geconfronteerd met scheidingen, faalangst, verlatingsangst, leerproblemen, enz. Onze kinderpsychologe heeft ervaring in het begeleiden van deze belangrijke materies.

Een beetje anders

Leven met een gedrags-en/of ontwikkelingsstoornis zoals ADHD, ADD, ASS, Tourette, ODD en CD, DCD…is niet altijd vanzelfsprekend. Het leren kennen en gebruiken van jouw mogelijkheden kan bijdragen tot het zoeken en vinden van oplossingen voor elk probleem. Met de juiste ondersteuning en begeleiding, kan ook jij of je kind sterk in het leven gaan staan.

Aan de hand van jouw zorgen en noden gaan we op zoek naar hoe het beter kan. Kortom, een begeleiding op maat. Er wordt hier sterk ingezet op het versterken van jezelf, je talenten en mogelijkheden, maar ook relaxatie en het sensitieve- sensorische aspect mogen hier zeker niet ontbreken.

Er is mogelijkheid tot begeleiding van kind, jongeren, volwassenen, ouders, partners en brussen.

Burn-out

Periodes waarin we meer stress ervaren dan anders zijn voor iedereen herkenbaar. Echter mag dit niet te lang duren, want anders herstelt je lichaam moeilijker. Je gaat over je grenzen en raakt zo overbelast. Ontspanning en sociale contacten raken op de achtergrond.

Het gevolg is ook dat je zelfvertrouwen aangetast wordt. Je geraakt opgebrand en op dat moment spreken we van een burn-out. Onder de juiste begeleiding kan het herstel sneller starten.

Onze specialisten:

Klik op één van onderstaande specialisten om een afspraak te maken.

Inge de Sloovere

Psychotherapeut, Seksuologisch Counselor, Erkend Bemiddelaar Familiale Zaken

Elly Janssens

Psycholoog, Gedragscounselor, Loopbaancoach