Coaching & Begeleiding

Jongerencoaching

Als jongere is het niet evident om je eigen weg te vinden in de hedendaagse samenleving. Talloze mogelijkheden, hoge verwachtingen op vele vlakken en prestatiedruk op school maken dat er veel twijfel kan ontstaan over zichzelf als persoon. Deze twijfel kan, indien langdurig aanwezig, omslaan in een gebrek aan zelfvertrouwen, energie & motivatie.

Voel je dat je nood hebt aan begeleiding? Wens je jezelf beter te leren kennen? Vanaf 12 jaar kan jeugdcoaching je helpen bij vragen omtrent de pijlers “Wie ben ik? Waar ben ik goed in? Wat wil ik juist?”. De focus ligt op zelfbewustzijn!

Studiekeuzebegeleiding (talentencoaching)

Door de talrijke opties en druk die jongeren vaak ervaren, wordt het moeilijker om gericht en bewust een studierichting te kiezen. Via deze begeleiding focussen we ons op jouw talenten en kwaliteiten. Wat is er voor jou belangrijk en waar krijg je energie van? Met het uitgangspunt ‘ken jezelf’ gaan we aan de slag: via praktische & creatieve coachingsmethodieken vormen we een beeld van jou en jouw mogelijke toekomst.

Huiswerkbegeleiding

Is je kind het schoolspoor even bijster? Is de schoolagenda een reden om te blokkeren? Is huiswerk maken een strijd? Zorgen toetsen voor stress?
We zetten kinderen van de lagere school op de juiste weg als ze hulp bij hun huiswerk nodig hebben, leer hen plannen en bereid hen voor op hun toetsen.

Loopbaanbegeleiding

Je goed voelen op je werk is enorm belangrijk. Je brengt hier immers veel tijd door.

Lig je soms wakker van je job en weet je niet hoe daar juist mee om te gaan? Wil je een nieuwe uitdaging aangaan maar weet je niet welke richting te kiezen? Durf je de stap niet te zetten? Of net wel maar je weet niet hoe je dit moet aanpakken. Misschien weet je wel wat je wil, maar niet hoe je dit moet bereiken?

Dan is onze loopbaancoaching iets voor jou!

Workshops “welzijn op het werk”

Via een infotainment workshop wordt er gewerkt rond de voordelen, maar ook pijnpunten van thuiswerk. Deelnemers krijgen de kans om hun huidige thuiswerksituatie te evalueren en gaan doelgericht met tips en tricks aan de slag. Via ontspannende, doch leerzame (coronaproof) spelmethoden stellen we verbondenheid tussen de deelnemers en met bedrijf voorop. Workshops op maat kunnen aangevraagd worden.

Outplacement Coaching

In deze moeilijke economische periode worden vele mensen geconfronteerd met het onzekere verloop van hun loopbaan. Voor personen die zijn ontslagen (of met ontslag bedreigde werknemers) bestaat er een ondersteuning bij de verwerking en de zoektocht naar een nieuwe, duurzame tewerkstelling in loondienst of ondernemerschap. Een outplacementtraject focust zich op ontslagverwerking, re-integratie, sollicitatietraining en arbeidsmarktverkenning.

Sollicitatietraining

Het is van vitaal belang om in deze onzekere tijd een stabiele positie op de arbeidsmarkt te verkrijgen. Tijdens de gepersonaliseerde workshop leer je om op adequate wijze te solliciteren met focus op: de huidige trend van online interviews, de manier recruiters jouw CV en sollicitatiebrief bekijken, hoe je creatief solliciteert en op welke manier je jezelf op authentieke wijze kan verkopen in een sollicitatiegesprek. De workshop kan naargelang jouw noden aangepast worden.

Kindercoach
Verslavingszorg
Onze coaches:

Klik op één van onderstaande specialisten om een afspraak te maken.

Eleanor Abbott

Persoonlijke Leiderschapscoach, Vitaliteitscoach, Innerlijke Kind coach

Barbara Van der Mersch

Kind- & jongerencoach

Yasmine Op de Beeck

Ervaringsdeskundige verslaving en psychisch welzijn