Inge Spincemaille

Bemiddelaar
Team: Bemiddeling
Functie: Bemiddelaar

Over Inge

Ik ben een ervaren juriste (Master Rechten KULeuven 2006) en werkte in het verleden in diverse ondernemingen die voornamelijk actief zijn in de bouw en het vastgoed. In deze specifieke niche loste ik complexe zakelijke conflicten op en voerde ik high level contractonderhandelingen.

Ik behaalde doorheen mijn carrière diverse bijkomende diploma’s om me verder te specialiseren als jurist, bemiddelaar en coach. In 2020 besliste ik om mijn expertise en ervaring breed in te zetten in alle familiale, burgerlijke en handelsconflicten.

Daarnaast ben ik een bevlogen docente. Ik geef wekelijks lessen wetgeving, communicatie en gesprekstechnieken aan de meest uiteenlopende beroepsgroepen. Mijn mogelijkheid om complexe materie helder uit te leggen is een absolute plus in mijn bemiddelings – en adviespraktijk.

Wanneer ik word gevraagd om een dossier juridisch op te lossen, is mijn eerste vraag steeds: “Hoe is de temperatuur bij de tegenpartij?” Dit om te weten of er nog een relatie en communicatie mogelijk is. Ik ben er sterk van overtuigd dat de meeste conflicten kunnen opgelost worden zonder een juridische uitputtingsslag te moeten voeren.

Specialisaties

Soorten conflicten waarvoor je bij mij in bemiddeling of gespreksbegeleiding kan komen:

  • Burenruzie, ruzie in appartementsgebouwen en conflicten over mede-eigendom
  • Bouwgeschillen, problemen bij vastgoedtransacties (aankoop, verkoop, zakelijke rechten), huurgeschillen
  • Professionele conflicten met klanten, leveranciers of samenwerkingspartners
  • Familiale conflicten en regelingen zoals relatiebemiddeling, (echt)scheiding, ouderschapsplan, nieuw samengestelde gezinnen, nalatenschappen, familiebedrijven

Maak een afspraak